Circusdag

Bij een circusdag of circusweek maakt Circus op School een circusvoorstelling met alle leerlingen in de hoofdrol. Na de openingsvoorstelling starten de groepen met de repetities en tot slot schitteren de kinderen in hun eigen circusvoorstelling. Natuurlijk kunnen ook de ouders komen kijken naar de voorstelling of na afloop van een video-opname genieten!

Circusdag met de hele school

Iedere groep kiest een circusact uit de lijst met circusacts. Op de lijst staat aangegeven welke circusacts geschikt zijn voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. De circusacts staan op instructiekaarten uitgelegd en worden tijdens een instructie met de groep besproken. De bijbehorende circusmaterialen worden uitgedeeld en gedemonstreerd. De acts zijn allemaal kort en eenvoudig van opzet. Na de openingsvoorstelling voor de hele school zit de stemming er goed in en gaat iedere leerkracht met zijn groep aan de slag. De trainer van Circus op School ondersteunt de leerkrachten bij de repetities. Na de repetities is het tijd voor de voorstelling, waarbij alle leerlingen voor elkaar optreden. De voorstellingen vinden plaats in de circuspiste van Circus op School. De circuspiste kan in de aula, de gymzaal, op het schoolplein of in de circustent geplaatst worden. De spreekstalmeester van Circus op School praat de voorstelling vakkundig aan elkaar en er is bij alle circusacts bijpassende circusmuziek! Om het circusfeest compleet te maken mogen alle kinderen verkleed komen op de circusdag.

Circusweek met de hele school

Bij een circusweek vindt de openingsvoorstelling en de instructie per groep aan het begin van de week plaats. De circusmaterialen blijven vervolgens op school zodat er lekker lang geoefend kan worden. Aan het eind van de week komt Circus op school terug en ondersteunt de leerkrachten bij de repetities. Aansluitend presenteren alle groepen hun circusact in de slotvoorstelling.