Circusdag

Bij een circusdag of circusweek maakt Circus op School een circusvoorstelling met alle leerlingen in de hoofdrol. Het is mogelijk om per groep of met de hele school een circusvoorstelling te maken. Na een korte openingsvoorstelling starten de groepen met de repetities en tot slot schitteren de kinderen in hun eigen circusvoorstelling. Ook de ouders kunnen middels een video-opname mee genieten van de voorstelling.

Circusdag per groep

Iedere groep kiest 3 circusacts uit de lijst met circusacts. Op de lijst staat aangegeven welke circusacts geschikt zijn voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. De circusacts staan op instructiekaarten uitgelegd en worden tijdens een instructie met de groep besproken. De bijbehorende circusmaterialen worden uitgedeeld en gedemonstreerd. De acts zijn allemaal kort en eenvoudig van opzet. Na de openingsvoorstelling van Circus op School, die in het klaslokaal kan plaatsvinden, zit de stemming er pas echt goed in en gaat iedere leerkracht met zijn groep aan de slag. De trainer van Circus op School ondersteunt de leerkrachten bij de repetities. Na de repetities is het tijd voor de voorstelling, waarbij alle leerlingen voor elkaar optreden. De voorstellingen vinden plaats in de circuspiste van Circus op School. De circuspiste kan in de aula, de gymzaal, op het schoolplein of in de circustent geplaatst worden. De spreekstalmeester van Circus op School praat de voorstellingen vakkundig aan elkaar en er is bij alle circusacts bijpassende circusmuziek! Om het circusfeest compleet te maken mogen de kinderen verkleed komen op de circusdag.

Circusdag hele school

Iedere groep kiest een circusact uit de lijst met circusacts. Op de lijst staat aangegeven welke circusacts geschikt zijn voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. De circusacts staan op instructiekaarten uitgelegd en worden tijdens een instructie met de groep besproken. De bijbehorende circusmaterialen worden uitgedeeld en gedemonstreerd. De acts zijn allemaal kort en eenvoudig van opzet. Na de openingsvoorstelling voor de hele school zit de stemming er pas echt goed in en gaat iedere leerkracht met zijn groep aan de slag. De trainer van Circus op School ondersteunt de leerkrachten bij de repetities. Na de repetities is het tijd voor de voorstelling, waarbij alle leerlingen voor elkaar optreden. De voorstellingen vinden plaats in de circuspiste van Circus op School. De circuspiste kan in de aula, de gymzaal, op het schoolplein of in de circustent geplaatst worden. De spreekstalmeester van Circus op School praat de voorstellingen vakkundig aan elkaar en er is bij alle circusacts bijpassende circusmuziek! Om het circusfeest compleet te maken mogen alle kinderen verkleed komen op de circusdag.

Circusweek

Bij een circusweek vinden de openingsvoorstellingen en de instructie per groep aan het begin van de week plaats. De circusmaterialen blijven vervolgens op school zodat er lekker lang geoefend kan worden. Aan het eind van de week komt Circus op school terug en ondersteunt de leerkrachten bij de repetities. Aansluitend presenteren alle groepen hun voorstelling.