Waar is de openingsvoorstelling van Circus op School?

Voor de openingsvoorstelling is een ruimte nodig waar alle leerlingen in passen, bijvoorbeeld een aula of een gymzaal. Bij mooi weer kan de openingsvoorstelling buiten plaatsvinden.

Moeten de kinderen bij de openingsvoorstelling staan of zitten?

De kinderen moeten zitten op de grond, op banken of op stoelen die ze meenemen uit de klas.

Hoeveel ruimte is er nodig voor de slotvoorstelling?

Circus op School gebruikt een circuspiste van 7 meter. Daar kan aan drie zijden publiek om heen zitten. Daar moet ruimte zijn voor alle leerlingen en de bezoekers.

Moet het publiek bij de slotvoorstelling staan of zitten?

Zowel kinderen als ouders moeten kunnen zitten voor de rust in het publiek. De voorste rijen kunnen op de grond zitten. Daarachter op banken en/ of stoelen. Eventueel beschikt Circus op School over extra tribunes.

Kan Circus op School een rooster maken voor de repetities?

De ervaring leert dat de ene groep meer tijd nodig heeft dan de andere groep. Daarom maakt Circus op School geen rooster.

Wie maakt de volgorde voor de voorstelling?

Circus op School maakt de volgorde voor de voorstelling.

Hoeveel bezoekers kunnen we bij de slotvoorstelling verwachten?

Door per leerling één of twee toegangskaarten uit te delen, weet je hoeveel bezoekers je kunt verwachten.

Mogen meesters en juffen ook optreden tijdens de voorstelling?

Toneelstukjes en lange speeches halen de vaart uit de voorstelling en zijn dus uit den boze. Wel is het leuk om als meesters en juffen een circusact te doen.

Is er ook een leuke act voor de meesters en juffen?

De mimeclowns vergt het minste repeteerwerk. Het piramidebouwen en/ of het touwtjespringen zijn ook geschikt voor het team, maar vergen wel enige oefening…

Kan een weekproject ook van woensdag tot woensdag?

Nee, een weekproject vindt altijd plaats binnen een kalenderweek.

Kan de slotvoorstelling ook 's avonds plaatsvinden?

De slotvoorstelling kan op iedere gewenste tijd plaatsvinden. Wel is het zo dat als deze later plaats vindt dan de genoemde tijd in het voorbeeldprogramma, Circus op School meerkosten berekent. Bekijk de prijzen voor meer informatie.

Wat eet het team van Circus op School graag tussen de middag?

De docenten van Circus op School zijn vaak ver van huis. Zij eten graag mee op school. Ze lusten graag:

• Pannenkoek
  • Poffertjes